De voorlezer

Al twintig jaar een internationale bestseller. Ze is prikkelbaar, geheimzinnig en veel ouder dan hij, en ze wordt zijn eerste grote liefde. Ze hoedt wanhopig een geheim. Op een dag is ze spoorloos verdwenen. Pas jaren later ziet hij haar terug – in de rechtbank. De voorlezer is een ongewoon sensueel en krachtig boek, dat even openhartig spreekt over de genietingen van de liefde als over de last van de Duitse geschiedenis.

Klik hier voor meer informatie

 

De vrouw op de trap

De langverwachte nieuwe roman van Bernhard Schlink over recht en onrecht, over bezit en verlies, echte en valse nabijheid. Over een man die probeert het vastgeroeste patroon van zijn leven open te breken. Over het geluk van een liefde die weet dat ze eindig is.

Klik hier voor meer informatie

 

Zomerleugens - jubileumeditie

Speciaal voor het tienjarig jubileum van Uitgeverij Cossee verschijnt een serie in linnen gebonden boeken. In deze serie is een heruitgave van Zomerleugens van Bernhard Schlink verschenen inclusief discussiepunten voor de leesclub.

Klik hier voor meer informatie

 

Objectieve wetgeving en subjectieve rechters

Bernhard Schlink en Geert Corstens presenteren ieder een duidelijk standpunt ten aanzien van dit actuele thema, dat een belangrijke rol speelt in het publieke debat in Nederland. In Objectieve wetgeving en subjectieve rechters zijn hun stellingen en hun weloverwogen reacties op elkaar opgenomen zowel in het Nederlands als in het Engels. Het oorspronkelijke debat werd gevoerd in het Engels.

Klik hier voor meer informatie

 

De voorlezer - jubileumeditie

De jubileum editie van de bestseller De voorlezer ligt nu in de winkels. Een gebonden editie met extra auteursinterview en leesclubvragen voor slechts € 15,-. En naast dat het een must-read is voor jezelf is het ook het ideale kado voor de feestdagen en een heerlijk boek voor de donkere maanden.

Klik hier voor meer informatie

 

Zomerleugens

Is een leven zonder leugens en de warmte van zelfbedrog wel leefbaar? Voorstellingen van het leven, verwachtingen ten aanzien van de liefde, wijsheid die komt met de jaren - wat is illusie en wat is waar? Wat te doen wanneer een droom in één klap uiteenspat. Vluchten in een nieuwe illusie? Misschien zijn we helemaal niet opgewassen tegen een leven zonder leugens en zelfbedrog.

Klik hier voor meer informatie

 

De liefdesval

Een jongeman wordt geconfronteerd met het Duitse verleden door zijn liefde voor een schilderij. Een Oost-Berlijns echtpaar is genoodzaakt elkaar te verraden om hun huwelijk te redden. Een in goeden doen geraakte activist uit de jaren zestig laveert tussen de zandbanken van zijn liberale huwelijk en zijn buitenechtelijke avontuurtjes. Alle betrokkenen struikelen over de valstrikken van hun passies.

Klik hier voor meer informatie

 

Het eerste weekend

Na twintig jaar gevangenisstraf heeft de president van Duitsland hem gratie verleend. De RAF is al lang verleden tijd. Zijn zus Christiane wil zijn eerste weekend in vrijheid samen met een tiental oude vrienden feestelijk doorbrengen in een oud landhuis – zonder verslaggevers en zonder camera’s.

Klik hier voor meer informatie

 

De thuiskomst

Als kind brengt Peter Debauer de vakanties door bij zijn grootouders in Zwitserland. ’s Avonds zit hij met hen aan tafel en leest, terwijl zij voor hun dagelijks brood stuiverromannetjes corrigeren. Hij mag de proeven als tekenpapier gebruiken – met het uitdrukkelijke verbod om de bedrukte achterkant te lezen.

Klik hier voor meer informatie

 

De oude zonden

Hij eet graag kersentaart met slagroom en steekt daarna met evenveel genoegen een Sweet Afton op. Gerhard Selb, zestig jaar, privé-detective, schaker, kattenvriend, heeft zo zijn gewoonten – en waarom ook niet. Alles om hem heen verandert in een ras tempo en hij vreest de naderende ouderdom. Drie, vier opdrachten per jaar is alles wat er voor hem nog inzit.

Klik hier voor meer informatie

 
 
 
 
 
copyright (c) 2016 Uitgeverij Cossee - www.cossee.com
 
Naar Cossee.com