04/05/2015 - Interview met Bernhard Schlink op Tzum.infoGuus Bauer van o.a. website Tzum interviewde Bernhard Schlink tijdens zijn laatste bezoek aan Nederland. Lees hier het volledige interview.

 

22/09/2014 - De vrouw op de trapDe nieuwe roman van Bernhard Schlink ligt nu in de boekhandel. De vrouw op de trap is de langverwachte nieuwe roman van de auteur van De voorlezer. Die bestseller is ook binnenkort beschikbaar in een goedkope editie met een opvallend nieuw omslag.

 

18/06/2014 - Nieuwe roman van Bernhard SchlinkCossee heeft met Bernhard Schlink’s Duitse uitgever Diogenes het contract voor een nieuwe roman van de auteur van de wereldbestseller De voorlezer ondertekend. Titel van de roman, die in Duitsland al vóór verschijnen enthousiaste reacties kreeg: De vrouw op de trap.

Centraal in de roman staan een vrouw en haar portret. Dit wereldberoemde portret, dat lang gold als spoorloos, duikt plotseling weer op. Een verrassing voor de kunstwereld, maar ook voor de drie mannen die lang geleden, ieder op hun eigen manier, van deze vrouw gehouden hebben – en zich alle drie uiteindelijk door haar bedrogen voelen.

De Nederlandse vertaling van Gerda Meijerink verschijnt begin september 2014, tegelijk met de Duitse editie.

Vanaf 19 juni is de film Das Wochenende, gebaseerd op Schlink’s roman Het eerste weekend (Cossee 2008) te zien in de Nederlandse filmtheaters. Das Wochenende wordt gespeeld door de gerenommeerde acteurs Sebastian Koch (Zwartboek, Das Leben der Anderen) en Katja Riemann (Rosenstraße, Bandits). Koch maakt een onvergetelijke indruk als R.A.F.-terrorist Jens Kessler en Riemann schittert als zijn grote liefde Inga die worstelt met haar gevoelens ten opzichte van Jens en haar huidige man. Zij worden bijgestaan door Tobias Moretti (Kommissar Rex), Barbara Auer (The Book Thief), Sylvester Groth (Inglourious Basterds, The Reader), Robert Gwisdek (Tatort) en Elisa Schlott (Draußen am See). Regie en scenario: Nina Grosse.

 

08/05/2013 - Het eerste weekend verfilmd

In Duitsland is de verfilming van Het eerste weekend in première gegaan. Na de succesvolle verfilming van De voorlezer (The Reader) is dit de tweede roman van Bernhard Schlink die in de bioscoop te zien zal zijn. De film gaat in november in Nederland in roulatie.

Van november 2013 tot en met januari 2014 zal het boek slechts € 7,50 kosten.

Kijk hier voor meer informatie en de trailer van de film

 

25/06/2012 - De voorlezer extra goedkoop

Van 1 juli tot 1 oktober kost de gebonden editie van De voorlezer slechts € 7,50. Dit als kado aan alle lezers van Uitgeverij Cossee ter ere van het tienjarig bestaan van de uitgeverij.

Kijk hier voor meer informatie

 

14/06/2012 - jubileumeditie van Zomerleugens

Speciaal voor het tienjarig jubileum van Uitgeverij Cossee is een serie in linnen gebonden boeken verschenen. In deze serie ook een heruitgave van Zomerleugens van Bernhard Schlink inclusief discussiepunten voor de leesclub.

Kijk hier voor meer informatie

 

17/12/2011 - Essay van Bernhard Schlink verschenen

Het essay Objectieve wetgeving en subjectieve rechters geschreven door Bernhard Schlink en Geert Corstens is verschenen. Schlink en Corstens presenteren ieder een duidelijk standpunt ten aanzien van dit actuele thema, dat een belangrijke rol speelt in het publieke debat in Nederland. Het essay is tweetalig uitgegeven, in het Engels en Nederlands.

Kijk hier voor meer informatie

 

1/2/2011 - Zomerleugens genomineerd voor de Europese Literatuur Prijs

De onafhankelijke boekhandels maakten samen met het Nederlands Letterenfonds een selectie van de vertaalde boeken die in 2010 zijn verschenen. Zijn zullen tijdens Vers voor de Pers in februari 2011 een van de genomineerde titels verkiezen tot beste vertaalde roman. Onder de genomineerden de verhalenbundel Zomerleugens van Bernhard Schlink.

Kijk hier voor meer informatie

 

11/12/2010 - Jubileum editie De voorlezer verschenen

De jubileum editie van de bestseller De voorlezer ligt nu in de winkels. Een gebonden editie met extra auteursinterview en leesclubvragen voor slechts € 15,-. En naast dat het een must-read is voor jezelf is het ook het ideale kado voor de feestdagen en een heerlijk boek voor de donkere maanden.

 

Meer nieuws:

09/09/2010 - Schlink benoemd tot Haagse Vredesfilosoof
19/09/2010 - Bernhard Schlink in Nederland
01/10/2010 - Zomerleugens
15/09/2010 - Jubileumeditie van De voorlezer
06/09/2010 - Verslag van Manuscripta
05/09/2010 - Bernhard Schlink op Manuscripta
17/12/2008 - Schlink vs. Mak
10/12/2008 - De voorlezer verfilmd

 
 
 
 
 
copyright (c) 2016 Uitgeverij Cossee - www.cossee.com
 
Naar Cossee.com